2014. június 19., csütörtök

Az új-zélandi jel-nindzsa


Mi köze egymáshoz az új-zélandi jelnyelvnek és a japán árnyharcosoknak? Katt ERRE az oldalra, máris egyértelmű lesz. Ez a legötletesebb jelnyelvtanító játék, amit az utóbbi időben láttam, érdemes rápillantani!


Képzeljük azt, hogy nindzsa tanoncok vagyunkés jel-nindzsa mesterek segítségével teljesítjük a különböző kihívásokat, így tanulunk meg fokozatosan jelelni. 
Ha az elképzelés után még játszunk is egy kicsit, észrevesszük: tényleg tanulunk! 
A program a számítógépes kalandjátékokra hajaz: szörnnyel küzdünk labirintusban, tárgyakat gyűjtögetünk a kaland során, de nem a királylány megmentése vagy a főgonosz legyőzése, hanem az új-zélandi jelnyelv megtanulása a végcélRövid eligazítással, karakterválasztással indul a kaland. Beállíthatjuk a nemünket, hajszínünket, a szemszínt, és saját avatart kapunk. Közben észrevétlenül meg is tanuljuk, hogyan jeleljük mindezt. 
betűtanításon gyorsan túl lehet esni. Mégis érdemes kicsit elidőzni itt, és összehasonlítani a magyar és új-zélandi verziót: más rendszer, más jelek. 
Ahogy haladunk a labirintusban, egymást váltják az információk a jelnyelvről, és a jeltanító játékok. A játékokat ellenőrző "nindzsamesterek "szigorúak, kizárólag a tökéletes válasszal elégedettek. 

"Te még mindig csak kezdő jel-nindzsa vagy!" 
Szóval, a játék érdekes és ötletes, láthatóan a tervezőknek sok órájuk van igazi kalandjátékokban is.

Tipp 1: regisztrálj, különben minden kilépés után kezdheted elölről. 
Tipp 2: sajnos csalni nem lehet, csak akkor mehetsz tovább a labirintusban, ha teljesítettél minden feladatot. (Haha, én vajon honnan tudom ezt...)


Jó szórakozást, én visszamentem játszani!


Minden kép INNEN származik (http://www.nzslsignninja.co.nz/), kizárólag illusztrációs céllal.